Odoo afbeelding en tekstblok

Aqua purificata of gezuiverd water is de belangrijkste farmaceutische grondstof. De samenstelling is hierbij van groot belang. Bij de bereiding van geneesmiddelen wordt gebruik gemaakt van aqua purificata. Het is de meest gebruikte hulpstof. Het wordt gebruikt bij de vervaardiging van actieve bestanddelen en voor het reinigen en spoelen van apparatuur, materialen en containers.

 

De eisen gesteld aan aqua purificata worden gedefinieerd in de Europese Farmacopee.

De chemische en microbiologische zuiverheid mag bepaalde waarden niet overschrijden. Een meerstapsproces met verschillende technieken wordt toegepast voor de bereiding van aqua purificata. Tijdens dit proces worden verschillende elementen uit het water verwijderd. De geleidbaarheidsmeting is tijdens de productie van aqua purificata onmisbaar. Voor de bereiding van dit water van een gespecificeerde farmaceutische kwaliteit zijn waterontharders, demineralisatieapparatuur op basis van ionenuitwisseling, apparatuur voor omgekeerde osmose, apparatuur voor elektro-deïnosiatie en destillatieapparatuur nodig.

De nieuwste technologie om Aqua Purificata te bewaren is BaginBox of BiB.  


Waarom kiezen voor BaginBox ?

Steriele verpakking en aseptisch afvullen omwille van het gesloten systeem van de BiB dat microbiologische contaminatie vermijdt.

Bewaring van Aqua Purificata in BiB is mogelijk buiten de frigo. (bidons moeten volgens de laatste richtlijnen bewaard worden in de frigo tussen 2gr en 8gr Celsius)

Gebruiksvriendelijkheid van doseren via het kraantje. 

GMP compliancy van bereidingen in de apotheek. 

Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

Wijding AP waterinstallatie op

15 jan 2021, door deken dhr Ronald Sledsens van Bisdom Antwerpen

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

 

 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

 

 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen